Ugrás a tartalomra

Csak a nő, nő, nő…

2024. március 17. vasárnap
Nőnapi koncert Tihanyi Tóth Csabával és Bognár Ritával
Csak a nő, nő, nő…

Asszonyokat és lányokat ünnepeltek a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének nagytermében, telt ház előtt, a nőnap alkalmából. Egy színész-énekes házaspár, Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita mindent megtett azért, hogy erre a bő órára mindenki elfelejtse a házi feladatokat, illetve a házimunkákat…

A Tóth József utcai székházat felvirágozták nőnap alkalmából, és mielőtt elkezdődött volna a fő műsor, Vizi Sándor, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent hölgyeket, majd bejelentette, hogy Karsay Ferenc polgármester is eljött az eseményre, de nem üres kézzel. S valóban nem, mindenki kapott egy szál piros tulipánt a kerület vezetőjétől, aki a következőket mondta:

„Hagyományosan minden évben itt vagyok ezen a napon az önök iránt érzett tiszteletem jeléül, hiszen a kedvességükért, az irántunk tanúsított figyelmükért csak köszönettel tartozunk. Háromlányos apukaként és négylányos nagypapaként ezekben a hetekben várom az ötödik unokát, tehát a március a nőnappal együtt fontos nekem. Mit köszönhetünk önöknek? A biztonságot, a stabilitást, a nyugodt hátteret, a sok türelmet, a jóindulatot, a finom falatokat. Jó egészséget, boldogságot és jó szórakozást kívánok a műsorhoz!”

Vizi Sándor egy mondat erejéig visszavette a szót, és megjegyezte: „Hadd dicsekedjek én is, három hónapos dédnagypapa vagyok.”

A vastaps természetesen nem maradt el a bejelentések után. Ezután az egyesület kulturális vezetője, Horváth Zsóka harangozta be a zenés programot, megemlítve, hogy „a két főszereplő többször lépett fel már nálunk, és most is hoztak magukkal egy csokor jó hangulatot”. Bordás Mihály konferanszié rátett erre még egy lapáttal, bejelentette, hogy következik a Barátok közt sztárja, Novák Laci, azaz Tihanyi Tóth Csaba, aki ezekkel a szavakkal robbant be mosolyogva a színpadra az üdvözlés után: „Most én vagyok a nőnapi ajándék, nem először, hiszen már sokszor találkoztunk itt, és megint szívesen jöttem ide a feleségemmel, Ritával.” Majd megkérdezte, kinek van név- vagy születésnapja? Egy jelentkező akadt az első sorból, Irma néni, aki ajándékba egy operettlemezt kapott az előadótól. Aztán sorra felcsendültek a „nőnapi” nagy slágerek, mint például: a Szerelemhez nem kell szépség, A pesti nő, Az asszony összetör, A nő szívét ki ismeri?, Csak a nő, nő, nő!, De jó is lenne szerelmes lenni, Hajmási Péter, Hajmási Pál, Te rongyos élet, de nem maradhatott ki a műsorból egy magyarnótacsokor sem. A délután legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a házaspár duettben elénekelte az Ahogy én szeretlek, nem szeret úgy senki című gyönyörű nótát. 

„Idén ünnepeljük huszadik házassági évfordulónkat” – jelentették be az előadók, akik úgy ragyogtak a színpadon, mintha friss házasok lennének… Jó volt nézni (és hallgatni) őket. Bognár Ritát különösen, aki fekete hajával, kedves mosolyával, törékeny alakjával elbűvölte a hallgatóságát.

A nőnapi „zenekosarat” igen gazdagon töltötte fel a népszerű házaspár, a közönségből mindenkinek jutott belőle valami „finomság”, valami kedvérevaló.

Temesi László